AJÁNLATUNK

Kivehető fogpótlás

Fogsor vagy protézis - különböző minőségű fogakkal készülnek, a páciens igényeitől és lehetőségeitől függően. Széles a skála, a műanyag fogaktól a porcelán fogakig. 

Kérjen szakszerű tanácsokat és tájékozódjon, mielőtt neki áll fogsort készíttetni. 


Részleges fogsor:

Az állcsontban még van/vannak fogak, melyek felhasználhatóak részleges kivehető fogsor elhorgonyzására.


Kombinált fogpótlás:

A kombinált fogpótlás három nagy egységből tevődik össze: A fix részből, a kivehető részből és az elhorgonyzás eszközéből.

 • Fix részen a maradék fogakat egy egységbe foglaló, porcelánleplezésű fémkerámia hidak és koronák értendőek, amelyekkel a maradék fogazat védelme biztosítható.
 • Kivehető rész anyagát tekintve két részből tevődik össze, a fémlemezből illetve a műíny részből, amely tartalmazza a műfogakat. Ezt a kivehető részt javasoljuk étkezések után kivenni és megtisztítani a megfelelő eszközökkel.
 • Az elhorgonyzás eszközén azt az összekötő részt értjük, amely kapcsolatot biztosít a fix rész, azaz a híd, vagy korona és a kivehető rész között. Ez az összeköttetés megvalósítható fogtechnikus által öntött, vagy gyárilag előállított kapcsokkal, vagy úgynevezett rejtett eszközökkel. A rejtett elhorgonyzási eszközök amellett, hogy kiváló esztétikai hatást nyújtanak, stabil rögzítést is biztosítanak a meglévő fogazathoz.

Mi előnybe részesítjük, ha az alsó és felső fogsor egyszerre készül. Előnyösebb a testnek és a szervezetnek...


Teljes fogsor

Teljes fogsorra akkor van szükség, ha a páciens nem rendelkezik fogazattal, nincs maradandó természetes fog a szájban, az esztétikai és anatómiai szempontokat figyelembe véve és követve.

Ügyelni kell, hogy igazodjon a fejformához, kövesse annak vonalát, esztétikáját.

Az elmúlt évtizedekhez képest napjainkban sokkal nagyon hangsúlyt fektetünk a protézisek egyediségére. Az Ön fogsora teljes mértékben igazodni fog a szájban lévő anatómia képletek mozgásához, alakjához. Figyelembe veszünk fontos más anatómiai tényezőket is ( pl fejforma),hogy az arcához leginkább harmonizáló fogsort készíthessük el!

Az általunk használt műfogak leggyakrabban rétegezett, erősített felépítésű műanyagból készülnek. Az említett tulajdonságok mind a fogak kopásállósságát, kiváló fizikai tulajdonságait erősítik, amellett, hogy hasonlóan fényesek, mint a természetes fogak. Porcelán fogak használatára is lehetőség van, de azok lényegesen nagyobb súlya miatt nem javasolt.

Facebook: Fogsor Győr


Rögzített fogpótlások

 • korona híd műanyaggal
 • korona híd kerámiával
 • kombinált munkák
 • üvegcsonk
 • lézerforrasztás
 • teleszkóp koronák
 • fémmentes technológiák cirkonból vagy préskerámiából
 • CAD CAM technológiával készült munkák

Implantációs munkák

All on four

A fogászati implantátum olyan művi foggyökér, amelyet a fogorvos azért ültet az állcsontba, hogy arra koronát, hidat, vagy fogsort rögzítsen. Az implantátumot elveszített fog helyére lehet beültetni, és az a gyógyulás és a pótlás elkészülte után, annak funkcióját képes átvenni. Az implantációs fogpótlás szinte ugyanúgy működik, mint annak előtte a saját fogak. Az implantátumokra készült pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, hozzá nem értők észre sem veszik a különbséget. A hiányos fogazatot helyreállító implantációs fogpótlás javítja a rágást és a beszédet, komfortérzést biztosít és előnyösen változtatja meg az arc esztétikáját.

Milyen előnyei vannak az implantációs fogpótlásnak?

 • Olyan esetben, amikor csak egy vagy két fog hiányzik, nem szükséges ép fogak lecsiszolásával hidat készíteni.
 • Rágófog hiány esetén kivehető részleges műfogsor helyett rögzített pótlás, vagyis híd készíthető, ami kényelmesebb és könnyebben kezelhető, mint a kivehető pótlás.
 • Fogatlanság esetében már kisszámú implantátummal olyan műfogsor készíthető, amely nem mozdul el rágás vagy beszéd alatt. A foghiányos állcsontgerinc állapotától függően, adott esetben több implantátum behelyezésével akár híddal is pótolhatók a hiányzó fogak.
 • Megelőzi a fogelvesztés után elkerülhetetlen csontlebontódást.
 • Azáltal, hogy komfort- és biztonságérzetet nyújt beszéd és rágás közben, megkönnyíti a társas kapcsolatok fenntartását.

Hogyan ültetik be az implantátumot?

Az implantációs fogpótlás különösen körültekintő tervezést és kivitelezést igényel a fogorvostól és a fogtechnikustól. Az orvos először tájékozódik a beteg általános állapotáról, betegségeiről, gyógyszereiről. Ezután következik az alapos fogászati vizsgálat.

A lenyomatvétel alapján a fogtechnikus mintát készít és elkészíti a fogpótlást. A fogmű szájba helyezése ismét a fogorvos feladata.

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK:

Dr. Csapó Imre - fogorvos, implantológus